Selite se? Evo nekoliko saveta za pakovanje

Kada odlučite da se selite, bilo da se radi o kompaniji ili privatno, prvo napravite plan. Kako biste izbegli haos u pakovanju i raspakivanju, zatim prevozu a i kako biste sačuvali vaše dragocenosti, potrebno je prvo da sednete i razmislite a potom napravite neki redosled akcija. Dajemo vam nekoliko saveta odakle krenuti u selidbi:

Image title


  1. Šta prvo spakovati? Prvo spakujte stvari koje vam nisu odmah potrebne, npr. odeća koja je za drugo godišnje doba sl. Na taj način nećete doći u situaciju da je spakovano nešto što vam je stalno potrebno (pa biste morali nekoliko puta da otvarate kutije)
  2. Plastične kutije – stvari koje su vam vane ili odmah potrebne možete spakovati u plastične providne kutije. Na taj način ćete odmah moći da vidite šta je unutra.
  3. Obezbedjenje lomljivih stvari – pripremite veći broj novina i papira u koji biste mogli da umotate lomljive stvari.
  4. Električni uredjaji – ukoliko imate računare i slične uredjaje koji se povezuju, predlažemo vam da ih povezane slikate. Na taj način kada oh ponovo budete povezuvali jedne sa drugima ili sa strujom znaćete gde ide koji kabal
  5. Odeća – ukoliko ste u mogućnosti odeću stavite u kese koje vakumom mžete smanjiti. Na taj način ćete uštedeti mnogo prostora.
  6. Ukoliko imate stvari koje vam nisu potrebne, odmah odredite da li i i kome možete da ih pokloniti. U suprotnom nam najavite šta želite a mi ćemo nepotrebne stvari odneti na deponiju.
  7. Obeležavanje bojama – možete kutije koje idu u različite prostorije obeležiti različitim bojama. Npr žuta za kuhinju, zelena za dnevnu sobu i plava za spavaću. Ovao+ko ćete lakše rasporedjivati kada se budete useili u novi prostor.
  8. Brojevi – dobra je ideja obeležiti kutije brojevima. Na taj način ćete znati koliko ste kutija poneli i da li nešto nedostaje.
  9. Frižider – ovakve uredjaje na vreme isključite, otopite i obrišite.
  10. Obaveštenje – na vratima ostavite obaveštenje gde ste se preselili sa novim brojevima telefona.