Odvoženje stvari na deponiju

Često i ne razmišljamo o tome koliko zapravo imamo stvari koje nam baš i nisu potrebne, dok ne dođe trenutak da menjamo mesto stanovanja. Ponekad nas za određeni sto, komodu ili bilo koji drugi deo nameštaja veže puno uspomena, pa ne želimo da ih se rešimo. Ponekad, opet ni ne razmišljamo o tome, nego smo jednostavno naviknuti da to stoji tu i skoro da nam ne pada napamet da ga damo nekome na korišćenje pošto nama već ne služi ničemu, osim da se saplićemo kada tuda prolazimo.

Srećom, pa postoje selidbe, a praktično gledano idealan način da se rešite starih, nepotrebnih stvari je upravo onaj kada se selite, ali ne samo to... Najbolje je kada se selite u manji stan od onoga u kome sada živite, pa ste hteli vi to ili ne, zapravo prinuđeni da se mnogih stvari na koje ste navikli " odreknete ", odnosno da ih poklonite nekome ili pozovete profesionalnu agenciju za selidbe, koja će ih utovariti u svoj kombi ili kamion i jednostavno odneti na deponiju.


Šta je deponija?

Iako ova reč kod mnogih budi vrlo ružne asocijacije o kojima nećemo posebno govoriti ovom prilikom, činjenica je da su konačno uočeni resursi deponija, te da na mnogim ovakvim mestima postoje stručnjaci koji su zaduženi za kontrolu otpada, te njegovu buduću reciklažu čime se u velikoj meri utiče na poboljšanje zaštite životne sredine.

Ako sa te strane posmatrate, sasvim je jasno da će komad nameštaja koga ste se možda teško odrekli, ipak imati svoju, vrlo pozitivnu svrhu.

Image title


Kako funkcioniše odvoženje stvari na deponiju?


Mora se priznati, ništa lakše neko da specijalizovana agencija za selidbe koju angažujete odnese stvari koje vam nisu potrebne na deponiju. Međutim, ono što vrlo često njima itekako otežava posao jeste neodlučnost klijenta, to jest vas koju stvar treba odneti na deponiju, a koju ipak sačuvati.

Upravo iz tog razloga je najbolja varijanta, kako biste vi kao klijent bili zadovoljni, a nas pustili da radimo svoj posao najbolje što možemo, da pre nego što angažujete naše profesionalce koji će umesto vas izvršiti odvoženje stvari na deponiju pripremite sve one stvari koje želite da im predate. A ako ste naročito, emotivno " vezani " za određene predmete, te iz bilo kog razloga morate da ih se oslobodite, najbolji savet koji vam možemo dati jeste da ne budete tu kada dođe ekipa agencije za selidbu. Naravno, pod uslovom da ima ko da vas zameni. Tako će vam čitava ova, vama sasvim sigurno vrlo neprijatna situacija, mnogo lakše pasti.

Ne zaboravite da se obavezno raspitate u agenciji za selidbe ne samo za cenu usluge odvoženja stvari na deponiju, već i da li je u cenu uračunat ulazak određenog vozila na one deponije koje spadaju u red legalnih ili ne. Ukoliko vam kažu da nije, obavezno pitajte koliko košta, kako biste mogli da odučite da li vam je to isplativo ili ne.


Umesto zaključka...

Iako su mnogi ljudi, iz ovog ili onog razloga prosto vezani za određene stvari, u nekim situacijama jednostavno moramo da shvatimo da je bolje da ih ne nosimo u novi stan, a posebno ako je on manji od ovoga u kom sada živimo.

Ukoliko vam sve ovo nije bilo dovoljn da vas ubedi da je odvoženje stvari na deponiju vrlo korisno iz mnogih razloga, razmislite malo o principima drevne japanske veštine uređenja prostora. Naime, feng - šui pravila nalažu da sve stare stvari koje nam nisu potrebne ni u kom slučaju ne treba držati u svom domu, i to jednostavno zato što takve stvari ometaju pravilan tok energije, a što utiče i na kvalitet života u određenom prostoru, te kvalitet odnosa među ljidima koji taj životni prostor dele.

Ako ovo nije dovoljan razlog da nas angažujete za odvoženje stvari na deponiju, onda nemamo više nijednu drugu ideju kako da vas ubedimo da je ovo zapravo najispravniji način razmišljanja!

Dodaćemo samo još to da tek kada se oslobodite starog, u svakom smislu, zapravo ustupate mesto nečem novom i drugačijem, bez obzira da li se radi o nameštaju ili određenim situacijama, odnosno ljudima!

Pozovite nas i mi ćemo vam pomoći vezano za selidbu i odvoženje stvari na deponiju, Agencija za selidbe Miladinović